Všetko čo ste nevedeli, napríklad o Japonsku. On the wapanese side of life and anything else that fits.

nedeľa, novembra 13, 2005

Mal by som aj cosi napisat vsak?

Moj pokus s lampou zatial moc nevychadza. Kupil som si katodu, ale bez invertora. To bola chyba, lebo ako som zistil, invertor nie je nic menej ako konvertor prudu jednosmerneho na striedavy. Kedze moj 12v zdroj nefungoval tak som pochopil ze si musim niekde ten prekliaty invertor zohnat alebo kupit dalsiu katodu.

Za chvilu sa idem pustit do internetoveho obchodu pre tuto webstranku. Mam viacero napadov ako to spravit (slovom dva) takze to bude docela vesele. Prave stahujem internetovy obchod ktory je zadarmo a uvidim co sa mi s tym podari spravit. Je to opensource projekt, takze je to otvoreny system a okrem toho je aj zadarmo.

Skandal s masom riesia niektore retazce zaujimavym sposobom. Billa na prednej strane svojho najnovsieho letaku a na ich webstranke tu a tu prezentuje ich maso ako kvalitne s certifikatmi, neprebalovane, vzdy cerstve a splnujuce najvyssie kriteria. Kaufland rozbehol reklamnu kampan v Novom Case s nadpisom "Maso od Majstra Masiara" kde sa na Vas vyciera moletny kuchar v paskovanej zastere drziaci ono sporne hypermarketove balenie ktore sposobilo cely poprask. Celemu tomu nasadzuje korunu nadpis nad jeho hlavou "Zarucujem kvalitu z vlastneho domu". Kedze som ani pod lupou nevidel okolo toho balenia lietat muchy alebo masiarky tak sa pokusam uverit ze hovori pravdu. Aj ked je pravda ze pomocou programu Photoshop sa da urobit vselico, coho dokazom je aj tato stranka.

Pri hladani stranky Kauflandu som narazil na jeden stary fenomen. Hovorim sa mu websquatting, teda obsadenie domeny niekym kto nema dovod ju vlastnit. Ja by som to skor nazval domenove piratstvo. Chcete vytrieskat z nejakej firmy alebo politickej strany peniaze? Mozete ju bud vydierat klasickym sposobom alebo.... im ukradnete domenu na internete predtym ako si ju stihnu zaregistrovat a potom im ju predate za horibilnu sumu, nie za tych 500 Sk ktore by stala normalne. Bud na to firma skoci alebo nie. Okrem toho ze to je neeticke tak to vytvara s prepacenim vysloveny bordel na internete. Preto sa Vam stane napriklad ze ked chcete ist na stranku politickej strany SDKU, tak po otvoreni www.sdku.sk sa dostanete na server o fitness a zivotnom style. Oficialna stranka je preto umiestnena na www.sdkuonline.sk. Nastavaju take paradoxy ako ze ked chcet is na stranku Big Brothera, tak zadate www.bigbrother.sk a oops, co sa nestane, nabehne Vam stranka knihkupectva Modry slon. Na druhu stranu, ked si zadate logicke www.knihy.sk, tak sa Vam pochopitelne otvori stranka firmy zaoberajucej sa webdizajnom. To je pekne postavene na hlavu, vsak? Ked si otvorite stranku www.kaufland.sk, tak ste presmerovani na stranku www.domains.sk. Tito chytraci si dozaiste mysleli ze budu moct vydierat Kaufland ale zmylili sa. Kaufland si jednoducho spravil domenu na www.kaufland-online.sk a ma ich ludovo povedane na haku. Lebo ako hovori stary Grga vo filme Cierna macka, biely kocur, "takovyhle obchody delaji jenom velki k*koti".