Všetko čo ste nevedeli, napríklad o Japonsku. On the wapanese side of life and anything else that fits.

piatok, septembra 07, 2007

Obnovme Hviezdoslavov Kubin

Dnes som sa zamyslal nad tym ze by sa mali opat zaviest celoslovenske sutaze Hviezdoslavov Kubin. Neexistencia tejto sutaze vytvara pretlak v hlavach mnohych mladych ludi, ktori pod zatazou tohto faktu siahaju po najextremnejsich prostriedkoch sebarealizacie.

Na tomto sa velkou mierou podpisuje aj fakt ze povodnu sportovu drogu osemdesiatych a zaciatku devatdesiatych rokov - kakao a rohlik s maslom - nahradila agresivnejsia droga nazyvana niekedy aj piko. Pod vplyvom pika maju mlade nadejne recitacne talenty obrovske navaly neovladatelnej energie ktore sa snazia kompenzovat recitovanim vlastnej tvorby pochybnej obsahovej kvality, najlepsie po cigansky alebo kombinaciou vyrazov z lexikonu vulgarizmov slovenskeho jazyka v ktorom popisuju svoj tazky zivot bez kazdorocneho hviezdoslavovho kubina. Vyznacuju sa aj tym, ze vzdy nosia sportove oblecenie, tzv znackove teplakove supravy aby sa mohli kedykolvek prebehnut poskakat si a vyhnat nahromadenu energiu. Tie najtazsie pripady dokonca nosia nahrady olovenych zatazi na nohach - hrube zlate retaze na krku ktore este viac tlmia vyboje ich energie.

Su zufali rovnako ako mladi taggeri ktori su v sucasnosti nuteni striekat svoje tagy ("umelecke" podpisy) na elektricky a vlakove supravy pretoze nemozu falsovat podpisy svojich rodicov v ziackych knizkach alebo indexoch. Bolo by preto nanajvys rozumne aby sa nasi mladi recitatori mohli opat prejavit plnym a kvalitnym sposobom a nemuseli sa znizovat k takejto undergroundovej, ubijajucej, nebezpecnej a lacnej forme tohto krasneho umenia.

1 Comments:

Anonymous Anonymný said...

mame tu ale predsa aj ine sutaze.. napriklad recitacna "Literarne dni Pavla Dobsinskeho" skor myslim ze mladez podlieha tomu co im prezentuje TV a media.. (i ked oni to "isto" robia iba preto aby im ukazali negativa)

sobota, novembra 24, 2007 11:17:00 AM

 

Zverejnenie komentára

<< Home