Všetko čo ste nevedeli, napríklad o Japonsku. On the wapanese side of life and anything else that fits.

sobota, novembra 19, 2005

0% mozog, 100% skinhead

Ludia ktori pobehuju po nasich uliciach nie su teroristi, su nasi. Zaplnaju titulne stranky novin, policajne cely a uz si na nich posvietili aj slovenski kreativci z Kalerabu. Su mladi aj stari, maju dlzku ucesu rovnajucu sa vyske ich tolerancie a s plnou hubou pouciek o rasovej cistote mlatia kazdeho kto im pride pod ruku bez rozdielu rasy, narodnosti ci vyznania.

Je naozaj zaujimave ako sa za posledne tri tyzdne vyrojili utoky nacistov na uplne hocikoho. Je to len nahoda? Ze by boli tieto individua posilnene sirokym uspechom a velkou medializaciou extremnej pravicovej strany Pospolitost?Alebo ze by policajti zacali skutocne stihat a oznacovat tie desiatky nezmyselnych utokov za rasisticke aj ked boli doteraz oznacovane za vytrznictvo a nedostali sa ani do miestnych novin? V Novom Case bol rozhovor s jednym exskinheadom ktory tvrdil ze len jeho skupina vykonala cca. 100 utokov rocne.

Otazka znie: Ako mozu policajti zistit ze sa jednalo o takto motivovany utok? Tu asi jedine moze pomoct jasny signal z veduceho postu (ze pan Palko), ktory sa uz aj ciastocne udial ked boli vyrazeni dvaja vysoki policajni uradnici za to ze zamlcali a zatutlali rasovo motivovany utok a neriesili ho aj ked boli znami utocnici. Nasledovali aj policajne razie na fasisticke propagacne materialy a schytali to aj ludia z Pospolitosti, ktorych vzali do vazby, zakazali ich verejne stretnutia a na najvyssom sude je podana ziadost o rozpustenie ich strany. Nie vzdy je to vsak jednoznacne: nedavny utok bandy vyholenych mladeznikov z ktorych sa jeden jasne hlasil k skinheadom a ktori zmlatili pat studentov tak ze maju 10-dnovu praceneschopnost - policajti potom dumali a dumali a dumali, jedna sa o rasovy kontext alebo nejedna? Vydumali ze nie a zrazu z toho bolo iba vytrznictvo. Policia to ma tazke, to uznavam. Ved si pozrite nasledovny priklad: Niekto mal problem s nedisciplinovanym vodicom a rozposlal takyto email v ktorom opisuje hrozy ktore zazil. Ako odpoved sa potom siril dalsi email. Neviem ako vy, ale ja som po precitani mal dojem ze sa jedna o tuto istu udalost z dvoch paralelnych vesmirov.

2 Comments:

Anonymous Anonymný said...

vies na slovensku je skinheadov velmi malo. na slovensku je vetsina fasistickych vypatlancov ktory si myslia ze ked si vyholia hlavu, daju si bomber a tazku obuv su skinheads. skinhead ako myslenie v tejto dobe nema viznam a opodstatnenie.

utorok, marca 28, 2006 4:03:00 PM

 
Anonymous Anonymný said...

vapatlany ste vy ked si nechate srat do huby od vyjebancov,ciganov a inych hajzlov co tu na slovesku nemaju co robit!!!a kurva nemilte si fasizmus s nacizmom...

streda, apríla 09, 2008 3:45:00 PM

 

Zverejnenie komentára

<< Home