Všetko čo ste nevedeli, napríklad o Japonsku. On the wapanese side of life and anything else that fits.

utorok, septembra 02, 2008

Uvaha? Hypoteza? Zamyslenie? Konspiracia?! Disputa?

Tema: Vplyv ockovania na dusevny stav
Na zaciatok treba povedat ze nie som lekar a nemam ani medicinske vzdelanie, iba konspirator tak preto sa toto nesmie brat vazne.

Podla jednej studie trpi nejakou psychickou poruchou cca 30% obyvatelstva. Skusim odstartovat odlahcenou formou: pri pohlade na volebne preferencie mam pocit ze toto cislo je dost podhodnotene :). V realite je to o dost horsie: nestretol som pomaly nikoho kto by nemal nejaku tu svoju "slabost". Formy prejavu su rozne: neurozy, neschopnost selektivne pochopit uplne jednoduche veci, sadisticke sklony a sklony ovladat, chorobne zneuzivanie navykovych latok, necitlivost, atd. Vidim ze vztahy su pre vacsinu mojich kamaratov krutym precitnutim do reality. (krasna veta, ze?)

Ked vidim kolko je na skolskom ihrisku rozhadzanych prazdnych plastovych flias tak mam tiez pocit ze ti ludia musia trpiet nejakou psychickou slepotou ktora im zabranuje vidiet vysledok ich konania. Pritom na to ihrisko nechodi vela ludi. Detto to iste som zazil ked som isiel na bicykli - na frekventovanej ceste boli zhruba kazdy meter nejake odpadky.

Velke kopy odpadu vidim aj na diskusnych forach. S rozsirovanim internetu medzi siroke vrstvy obyvatelstva sa da pozorovat statisticky odovodnitelny posun: pribuda ocakavanym tempom nielen kvalitny ale aj teda skor najma nekvalitny material, balast, a ako hovori Slopa, hnuj a povl.

Dalsou vecou je vseobecny problem ludskych zdrojov - najst schopneho, zrucneho, inteligentneho a samostaneho cloveka. Ak sa niekto taky najde, tak ho okamzite zapriahnu ako kona a udru na smrt. Vacsina ludi vsak tu velkost sveta a jeho vyzvy nevnima a nechape. Su zamotani vo svojich bludnych kruhoch a nevedia sa vymotat z uplne primitivnych problemov, ziju vo svojom malom stredoveku ci otrokarskej spolocnosti. Nemaju vedomost, nechapu. Neviem si predstavit ako by tito ludia dokazali postavit nieco take obrovske ako napriklad system podzemnych zeleznic ludovo povedane metro, vymysliet mikroprocesor, postavit mrakodrap alebo viest komunitu.

Nastava otazka: bud je tento stav prirodzeny alebo bol niecim umelo vyvolany.

Ak bol niecim umelo vyvolany tak cim? Jedna z moznosti je vplyv prostredia, resp vplyv chemikalii ulozenych v zivotnom prostredi ktore ovplyvnuju organizmus a dusevny vyvin dietata posobenim na chemicke a fyziologicke procesy uz v tele matky ci neskor v zivote. Ak dokazu chemicke lieky pozitivne ovplyvnit dusevny stav, chemicke latky mozu sposobit chorobne zmeny tkaniva resp mozu negativne ovplyvnit procesy ovplyvnujuce dusevny stav a emocie, teda pocity.

http://www.ockovanie.org/mmr-vakcina-autizmus.html

Podla uvedenej stranky moze vakcinacia sposobit autizmus. Vakcinacii sa podrobujeme ako male deti - v case ked ma nas organizmus velmi slaby imunitny system a telo je velmi zranitelne.

Ked som mal este moj prvy pocitac, tak mojou oblubenou zabavou bolo spustit debugger (program ktory krokuje ine programy a meni ich), cezen krokovat iny program, nahodne menit bajty (instrukcie) v programe a potom pozorovat vysledok. Chyba ktoru som zamerne vytvoril sa vzdy prejavila az vtedy ked program vykonaval instrukcie v oblasti ktoru som zamerne poskodil. Na konci som vzdy prepisoval program postupne az pokial nedoslo k uplnemu zlyhaniu a padu programu.

Vieme ze autizmus je velmi jasne a na prvy pohlad viditelna porucha systemu, ktora moze byt sposobena vakcinaciou podanou v rannom veku. Ale co ak niektore z tychto vakcinacii sposobuju drobne a nahodne aj ked statisticky dokazatelne a vyznamne zmeny systemu, ktore sa mozu prejavovat vacsimi alebo mensimi stalymi a selektivnymi poruchami spravania alebo myslenia? Co ak?