Všetko čo ste nevedeli, napríklad o Japonsku. On the wapanese side of life and anything else that fits.

sobota, marca 29, 2008

Islam ako evolucia matky zeme

Je docela mozne ze si matka priroda (matka zem, duch zeme, gaia, hovorte si tomu ako chcete) nasla sposob ako vydrbat s vredmi na jej kozi - ludoch. Civilizacia je zalozena na individuach ktori su viac ako priemerna masa. Na to aby taketo individuum vzniklo vsak musia byt vytvorene spravne podmienky, ktore podporuje samotna civilizacia, nejaka ta "klima". Dolezitym prvkom takejto klimy je aj sposob zivota ktory prezivame. Nedavno som cital akym sposobom malo protestantske krestanstvo vplyv na hospodarsky rozvoj krajin ako su Velka Britania, Holandsko a Spojene Staty. Ludia v krajinach prezivali "znovuzrodenie" a "obrodenia" ako oslobodenie a dokazali omnoho bohatsie vyuzit svoj potencial a schopnosti. Dodnes sa hovori ze znovuzrodeny krestan chvali a vzyva boha aj tym ze pracuje. Pri pohlade na prebiehajucu islamizaciu zapadneho sveta vyvstava logicka otazka: ak bude cely svet ovladnuty islamom, bude pokracovat civilizacia ako doteraz? Alebo dojde k rozkladu sucasneho systemu a nahradi ho nieco, co vidime dnes v arabskych krajinach? Dostane technicky rozvoj sancu na prezitie?

p.s.: na ziadnu gaiu ani matku zem neverim, a Saudska Arabia je prikladom ze aj cislo islamsky stat moze byt bohaty a moderny. (aj ked pravda je ze to je len vdaka rope a vsetka technologia je len "import" zo skazeneho zapadu), len som sa pokusil pozriet na veci inym sposobom ako zvycajne.

p.s.2: Taktiez by ma zaujimalo ako by to vyzeralo kebyze je najvacsim svetovym nabozenstvom scientologia... lebo scientologia maju metody ako cloveka vypumpovat k najvyssim vykonom.